Sekret u nosu 2

Vaše pitanje:

Postovani, sinoc sam Vam pisala o bebi koja je stara 8. 5meseci. Da ima zapusen nos i da je do pre neki dan pila antibiotik. Rekli ste da samo cistim nos. Međutim, ona je sinoc dobila temperaturu 38c, i celu noc i danas ima temp do 39c. Za temp sam joj davala Panaterm 2. 5ml. Problem je sto se njoj bukvalno ne skida temperatura jer posle cetiri pet sati otkada joj dam lek opet je 39c. Ja sam joj davala ponovo sirup, sta cu. Tusiram je ali ne vredi. Imala je i tri ređe stolice. Pedijatrica nam je dala multilac probiotik i za temperaturu da nastavimo ovako. Grlo, pluca sve je u redu. Kaze da je virusno. Inace je beba vesela i jede kao i obicno, pritom nema nijedan zub. Koliko dugo moze da traje ova temperatura, i za koliko bi trebalo da joj bude bolje! I jel smem da joj dajem sirup na nekih pet sati jer je ona stvarno konstantno vrela. ! Hvala Vam i izvinite na dugom postu.

Odgovor:

Skoro sigurno je u pitanju nova viusna infekcija!

Uz probiotik i borbu sa temperatreom, za sada nema šta da se doda. Možete kombinovati paracetamol i ibuprofen - naizmenično na 3 do 4 sata, ali samo ako je temperatura preko 39 i ne spada.
Virus obično traje 5 do 7 dana, ali je to ipak individualno - svako dete je priča za sebe. Ako za 3 do 4 dana ne krene na bolje - obavezan je kontroli pregled.

S poštovanjem,
Specijalisti pedijatrije
dr Tatjana Vukomanović i ass. dr Goran Vukomanović

Sva pitanja i dogovori Pretraga pitanja i odgovora Postavite pitanje pedijatru

Vesti

Instagram