Kasalj

Vaše pitanje:

Postovanje, imam cerkicu 4god. , kasljuca vec duze vreme. Isli smo kod lekara i prepisala nam je cefaleksin, pili smo 7dana, medjutim i dalje kasljucamo, potom nam je lekar prepisao Panklav sirup i to smo pili, pa potom opet kasljemo. . isli smo da proverimo bris nosa i gla, uredna flora, sve je u redu. . . medjutim mi i dalje kasljemo, najvise nocu, kao da je pusas, a u kuci se bas retko pusi. . . Sad smo bili kod lekara i prepisao nam je galitifen. . da li to da joj dajem! Ja stvarno vise ne znam sta da radim! U sobi gde spavka je sve cisto, nema prasina, posteljin je uvek cista, laminat uvek oriban. . misli nije da je prljavo, a i nije pa besprekorno cisto. .

Odgovor:

Nemoguće je proceniti dete bez pregleda, ali jedno je sasvim jasno: BESMISLENO je davati antibiotike, jedan za drugim, detetu koje kašljuca, a NEMA visoku temperaturu i druge prateće pokazatelje bakterijske infekcije! ! !

Galitifen je dobar lek, ali bi bilo najbolje da se PRE početka terapije urade alergijske probe, pa da se vidi ima li dete alergiju kao uzrok produženog kašlja

S poštovanjem,
Specijalisti pedijatrije
dr Tatjana Vukomanović i ass. dr Goran Vukomanović

Sva pitanja i dogovori Pretraga pitanja i odgovora Postavite pitanje pedijatru

Vesti

Instagram