Trzaj

Vaše pitanje:

Dobar dan. Htela sam da Vas pitam sta moze da bude uzrok pa se moja beba trza u snu kad god spava! Inace, beba je u 17 satu zivota dobila bilorubine 300 a onda je odvezena u Tirsovu na suncanje, a potom dobila 7 dan eserihiju da bi 10 dan bila pustena. Pitam se prvenstveno, dal je dovoljno 3 dana da prodje bakterija koja je veoma dosadna, a inace imala je ESERIHIJU 1 milion i da li je dovoljno 10 dana, posto je 10i dan pustena da spadnu bilirubini na normalnu granicu. Moj muz je isao u Usce, na Odmenjski izvor da uzme Odmenjsku vodu da je zapiramo radi eserihije. Sta mislite i o tome! Izvinjavam se jer sam malo skrenula sa teme, da se vratim na trzaje. Jel je to normalno ili se trza zato sto je preplasena jer su je busili u Tirsovoj i u glavu i u ruke i u noge. Izvinjavam se jos jednom sto imam puno pitanja, ali nadam se skorasnjem odgovoru. Pozdrav.

Odgovor:

Za opisane trzajeve u snu NE brinite - to je potpuno normalna pojava i nema nikakve veze sa prolaznim povećanjem bilirubina, ali ni sa urinarnom infekcijom koja je očigledno uspešno izlečena.

Potpuno je besmisleno bilo kojom pijaćom vodom ispirati bebi genitalije! To se radi mlakom vodom (tuširanjem) i baby kupkom, , a ako postoji i najmanje crvenilo - POSLE ovo pranja treba isprati genitalije 3% bornom kiselinom.

S poštovanjem,
Specijalisti pedijatrije
dr Tatjana Vukomanović i ass. dr Goran Vukomanović

Sva pitanja i dogovori Pretraga pitanja i odgovora Postavite pitanje pedijatru

Vesti

Instagram