dijete odbija hranu

Vaše pitanje:

Postovani. . imam sina 2 god. i u zadnji par mjeseci imamo problema sa hranom, odbija hranu jede samo slatkise i grickalice. . ima dana i kad hoce jesti stagod da mu ponudim ali vise je onih kad ne zeli jesti, zna po 20min drzati hranu u ustima. Isli smo kod pedijatra, uradili labaratoriske nalaze i bili su skoro pa savrseni. I ako je pedijatar rekao da je sve ok zamolili smo za sirup koji bi mu otvorio apetit i dobili smo Ferogreen. . no ni od njega nema koristi. . znam da se mnogi roditelji susrecu sa ovim problemom i citala sam da je to normalna pojava al ja ne mogu da se pomirim s tim. . jedino me tjesi sto je krvna slika uredna. S toga bih vas molila da mi vi kazete svoje misljenje i date neki savjet sta da radimo. . Hvala

Odgovor:

NE POSTOJI čarobni sirup za jačanje apetita koji će rešiti ovaj problem!

Rešenje je samo jedno: NEMA grickalica i slatkiša (tu spadaju i sokovi) - oni od sutra PRESTAJU da postoje za Vaše dete, a isključivo se nude zdravi i izbalansirani obroci, a od pića voda i cedjeno voće.

Ovo traži mnogo stpljenjani, odlučnosti upornosti, ali ako popuštate i dajete utešne obroke u vidu grickalica i slatkiša -  ovo se nikada neće rešiti. Biće muke prvih dana i nedelja, ali NE postoji drugi put.

S poštovanjem,
Specijalisti pedijatrije
dr Tatjana Vukomanović i ass. dr Goran Vukomanović

Sva pitanja i dogovori Pretraga pitanja i odgovora Postavite pitanje pedijatru

Vesti

Instagram