Beba 10 punih meseci

Vaše pitanje:

Postovana doktorko, interesuje me sledece. Mojoj bebi (devojcica) je sa 4 meseca ustanovljena hipotonija misica celog tela, vec 6 meseci idemo na vezbe u centar za rehabilitaciju u valjevu, pomaka ima, beba sada sedi, igra se, gura dubak, ali jos uvek nije dovoljno cvrsta kao bebe njenog uzrasta. Bili smo kod pedijatra pre par dana, dala nam je uput za decijeg hirurga da joj pogleda vrat jer dete jos uvek ne drzi vrat stalno pravo, vec par dana ga drzi pravo, pa par dana u skroz desnu stranu, a par dana u levu, moramo da pazimo kako je nosimo i da je okrecemo u toku nosenja blago na stranu na kojoj drzi glavu da bi se ispravila, po savetu terapeuta. Takodje nam je dala uput i za neonatologa da uradi UZ mozga (eho CNS) jer dete ima prosiren venski crtez po glavi. Primmetila sam da bebi jedno oko seta s vremena na vreme, ne stalno. Moje pitanje je sta vi mislite o svemu ovome i da li je sa mojom bebom sve u redu! Veliki pozdrav!

Odgovor:

Bez pregleda i praćenja deteta je nemoguće proceniti bebu, ali po svemu što ste opisali je jasno da ima jasnog napretka i da treba nastaviti za upornim vežbanjem!

Planiran kontrole svakako treba obaviti, uključujući i praćenje fizijatra koji je veoma važan u daljem tretmanu. Vi ste napravili odličan pomak, pa samo natavite tako.

S poštovanjem,
Specijalisti pedijatrije
dr Tatjana Vukomanović i ass. dr Goran Vukomanović

Sva pitanja i dogovori Pretraga pitanja i odgovora Postavite pitanje pedijatru

Vesti

Instagram