Moj pedijatar

nespavanje

Vaše pitanje:

e ovako. . . curica ima 15 mjeseci, donedavno dojena. . . u zadnje vrijeme je mlijeko smanjilo a ona ju je samo cuslala kao dudu a po noći pogotovo. . budila se svako malo i tražila sisu povuče jedniom i gotovo a za par puta bi opet. . i prestala sam je dojiti unatrag 3 tjedna. . . međutim situacija je sada samo gora. . . naime ona se navikla bez sise po danu uopće ne traži jede svu ostalu hranu normalno a po noći neznam dali hoće sisu ili je neki drugi problem ali ona se budi svakih pola sata a od 1 do nekih 4 samo kenka plače i ne spava. . . nemoram vam ni reći kako sam umorna po kući hodam kao zombi neznam više dali je dan ili noć baš sam zmorena a najgore od svega neznam šta nepraviti. . . pokušala sam sve od nosanja nunanja pjevanja prenošenja u naš krevet ne ništa ne pali samo kenka i zaspe na meni no čim je spustim gotovo. . . znam da nema čarobne formule za spavanje ali ako mi možete bar nekim savjetom pomoći jer stvarno sam na rubu. . . unaprijed hvala i veliki pozdrav. . .

Odgovor:

Na žalost, ovde zaista NEMA magičnog leka!

Praktično jedini (ali veoma "bolan") način je princip "poljubi i ostavi". Nošenje deteta, noćni obroci i stavljanje u Vaš krevet su LOŠI pokušaji da se ovo reši.
Od naše troje dece SVO troje se budilo bar do drugog rođendana, a na kraju je to prestalo odjednom, kao da se nikada nije dešavalo. Ne želimo Vam ovaj scenario (koji su mnogi roditelji prošli) , ali ako je za utehu  to su sada velika i zdrava deca.

S poštovanjem,
Specijalisti pedijatrije
dr Tatjana Vukomanović i ass. dr Goran Vukomanović

Sva pitanja i dogovori Pretraga pitanja i odgovora Postavite pitanje pedijatru

Vesti

Instagram