Trobojni voćni sladoled

Topli letnji dani kao idelni za voćni desert. Predlažemo trobojni sladoled, a ovo je količina za 6 sladoleda.

Sastojci za crveni sloj:

– 150 grama jagoda

-30 ml grčkog jogurta

– kašika do dve meda zavisno koliko želite da bude slatko

Bijeli sloj:

– 240 ml grčkog jogurta

– kašika  do dve meda, po želji

Plavi sloj:

– 150 grama borovnica

– 30 ml grčkog jogurta

-kašika dve meda

Postupak:

Sastojke iz prvog sloja stavite u blender i miksajte dok ne dobijete finu, glatku strukturu. Potom sa tom smesom napunite jednu trećinu plastične čašice i stavite ih u zamrzivač na 15 do 20 minuta da se stegne. U posebnoj činiji pomešajte sastojke za beli deo i popunite čašu do dve trećine. Neka budu  u zamrzivaču  34-45 minuta. Sastojci za plavi deo opet idu u blender dok se ne sjedine. Zatim njima napunite čašice do vrha i ostavite u frižideru na 45 minuta.

Kada je sladoled napola tvrd ubacite štapiće i ostaviti u zamrzivaču barem još 4 sata i vaše trobojno osveženje je gotovo!

Pin It


Komentari

Komentarišite ovaj članak

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.