Njeno veličanstvo bundeva -recepti

Sa obiljem dragocenih lekovitih sastojaka, bundeva je nezaobilazna namirnica na trpezi. Izabrali smo za vas nekoliko recepata

Malo drugačija bundevara

Sastojci:

Kore za pitu 1/2 kg, Bundeva 1 kg, Rogač 100 g, Suvo grožđe  250 g, Cimet 2 kafena kašičica, Muskatni oraščić, /2 kafene kašičice, Ulje 50 ml, Voda 1/2 čaše

Priprema:  

  • Opranu i očišćenu bundevu izrendati pola na krupno, pola na sitnije.
  • Bundevu izgnječiti rukom da pusti sok, dodati suvo grožđe, pomešati sa rogačem i ostalim začinima, dobro promešati.
  • U zavisnosti od debljine kore, ređati po dve ili tri kore, svaku koru isprskati smesom vode i ulja.
  • Pripremljenim filom puniti kore i zavijati u roladu. Pitu slagati u tepsiju i premazati je prelivom.
  • Peći na 180 ° 30 do 40 minuta.
  • U toku pečenja povremeno premazati pitu.

Opcije: 

  • Ako volite kore od heljdinog ili integralnog brašna, morate imati u vidu da one traže više tečnosti. Kada uvijete pitu dobro je premažite prelivom i stavite da odstoji, da bi bila sočnija. Tokom pečenja takođe premažite nekoliko puta pitu.
  • Umesto suvog grožđa stavite bilo koje drugo suvo voće.

malo-drugacija-bundevara-ft

Da li ste znali da ima dosta recepata koji mogu da se pripreme na malo bolji, zdraviji način? Takve recepte priprema Dijana Radetić, nutricionista i mama.

Izvor: Zdravlje na dan

Pin It


Komentari

Komentarišite ovaj članak

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.