Kremaste čorbe za decu

Jesen samo što nije stigla, škola je već počela, svi smo se više-manje vratili u rutinu, sigurno se pitate, šta ćete danas pripremiti za ručak ili večeru svojim najdražim ukućanima, međutim, znate da dobiti ideju za novi obrok, za novi ručak, večeru nije uopšte lako. Borba s pronalaženjem ideja može biti iscrpljujuća. Evo nekoliko jednostavnih rešenja

krem čorbe

Čorba od krompira

Sastojci:

  • 2 veća krompira;
  • 1 šargarepa;
  • 1 kockica gaude;
  • 1 kašika pavlake za kuvanje ili kisele pavlake;
  • kašičica suncokretovih semenki.

Priprema: Krompir i šargarepu stavite u malo zasoljenu vodu i kuvajte kojih 15-ak minuta. Kad su krompir i šargarepa skuvani ostavite 1 dcl prokuvane vode, ispasirajte sa štapnim mikserom i dodajte sir gaudu (soli ne treba dodati zbog sira), jednu kašiku pavlake za kuvanje. Još malo ostavite na vatri koji minut, i zatim servirajte u tanjir i na čorbu još izrendajte malo šargarepe i posipajte sa suncokretovim semenkama za bolji izgled i zdravi ukus.

Čorba od šargarepe i meda

Sastojci:

  • 3 veće šargarepe;
  • 2 manja praziluka;
  • par cvetova karfiola;
  • 2 kašičice meda;
  • 2 kašičice maslaca;
  • pola litra bujona od povrća;
  • 1 lovorov list;
  • 1 kašika jogurta;
  • malo soli;
  • tostirani hleb.

Priprema: U zagrejani manji lonac ubacite maslac, nasečen praziluk i karfiol i nastavite dinstati na laganoj vatri  par minuta dok ne omekša. Dodajte šargarepu, med, lovorov list i dinstajte još dva minuta. Ulijte bujona od povrća i još kuvajte nekih desetak minuta. Kad sve omekša propasirajte sa štapnim mikserom (izbacite lovorov list), dodajte jednu kašiku jogurta i servirajte s tostiranim hlebom.

Čorba od povrća i komadića teletine ili dečji ragu

Sastojci:

  • 1 kašičica maslaca;
  • pola crvenog luka;
  • 1 šoljica graška;
  • 1 šoljica šargarepe;
  • 1 šoljica kukuruza;
  • prstohvat soli;
  • 20 dkg sitno narezane mekane teletine na najmanje komadiće.

Priprema: U manjoj šerpi zagrejte maslac, dodajte crveni luk i kad dobije zlatnožutu boju ubacite na kockice nasečenu  teletinu, grašak, šargarepu i kukuruz i sve malo prodinstajte. Ulijte pola litra prokuvane vode i kuvajte još 20-ak minuta (u zavisnosti od kvaliteta mesa).

Pin It


Komentari

Komentarišite ovaj članak

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.