Kako se odbraniti od komaraca

Komarci neizbežno dolaze sa toplim vremenom i dosađuju nam celo leto. Međutim, postoje načini da ih se oslobodite koji su sasvim prirodni. Skupili smo najbolje savete protiv komaraca na jedno mesto. Pogledajte i pripremite sve što vam je potrebno na vreme da biste mogli da uživate napolju bez razmišljanja o komarcima.

Držite vlažnost pod kontrolom

Komarci se najbolje razmnožavaju u vlažnoj sredini. Pažljivo pregledajte prostor oko kuće u potrazi za ustajalom vodom i uklonite je. Pošto je upravo voda važna za reprodukciju komaraca njeno eliminisanje je najefikasnije rešenje. Uklonite i višak vode iz podmetača za cveće. Još jedna važna stvar je da pazite da ne zalijete preterano vašu baštu.

Slika: mpieracci/flickr.com.


Zasadite prave biljke

Komarci ne podnose jake mirise pa ih tako miris limuna, sirćeta, lavande, limunove trave ili geranijuma udaljava. U biljke koje drže podalje komarce spadaju i ruzmarin i lukovica. Razmislite zato kako da rasporedite ove biljke u bašti ili na terasi.

Slika: Hellsgeriatric/flickr.com.

Podeli:

Komentari

  1. Poštovani,
    Šta je moguće mazati bebi od 2 puna meseca protiv komaraca? Starijem sinu sam kupovala u Grčkoj neke homeopatske stikove, ali za bebicu stvarno ne znam šta se preporučuje.

    Odgovori na komentar

Komentarišite ovaj članak

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.