Bebi ručak za celu porodicu

Ručak za bebu, ali i za celu porodicu. Mame vole ovakva jela jer ne moraju odvojeno da kuvaju bebi. Dovoljno je samo odvojiti bebinu porciju, potom začiniti ostatak ručka.

bebi ručak

Potrebno:

  • pola istranžiranog pileta
  • luk
  • šargarepa
  • peršun,
  • 2-3 šake graška
  •  pirinač

Priprema

U velikoj šerpi u malo vode kuvati istražiranu piletinu koja je prethodno očišćena od kožice, sa tri sitno naseckana luka, par šargarepa i peršunom. Kada provri ubaciti grašak i kuvati do mekog.

Dvadeset minuta pre kraja u manju šerpicu odvojiti pola belog mesa, šargarepe, peršuna, graška i tečnosti, dodati dve kašike pirinča i kuvati do mekog.

Za ostatak porodice jelo u velikoj šerpi začiniti po ukusu i dodati pirinča.

Jelo za bebu izblendirati ili izgnječiti viljuškom, kako je beba navikla.

Prikladno za bebu uzrasta 11 meseci i više.

Recept iz knjige: Kuvarski dnevnik bebe Marte.

Autor: Martina mama, dr med. Marija Mandić, majka troje dece koja je svoje znanje i iskustvo ovim putem želela da podeli sa drugim mamama i tako im olakša period uvođenja čvrste hrane.

Telefon: 063-593-068, 024-524-844  Fb: www.facebook.com/kuvarskidnevnikbebemarte   Mail:  KuvarskiDnevnikBebeMarte@gmail.com

Pin It


Komentari

Komentarišite ovaj članak

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.